INFOGRAFIEK – Calcium in de voeding
Calcium is essentieel voor gezonde botten maar ook voor andere fysiologische functies. Hoeveel calcium hebben we nodig en welke voeding bevat veel calcium?
INFOGRAFIEK - Meer plantaardig eten
Meer plantaardig eten betekent starten met een gezonde plantaardige basis en die verder gezond en volwaardig aanvullen. Dat kan op diverse manieren. Ontdek hier hoe.
INFOGRAFIEK - Eiwitten in de voeding
Eiwitten zijn nodig voor het lichaam. Wat zijn eiwitten? Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en waar vinden we ze in de voeding?
INFOGRAFIEK - Gezond eten met een plan
Gezond eten met een plan draagt bij tot gezonder koop- en eetgedrag. Maak een weekmenu, doe je boodschappen slim en kook vooruit.
INFOGRAFIEK - Yoghurtwijzer
Het aanbod aan yoghurt is divers. De yoghurtwijzer maakt je wegwijs in verschillende soorten yoghurt en vergelijkt hun voedingswaarde.
INFOGRAFIEK - Voedingsprioriteiten puzzel
Deze puzzel toont de ‘Food Based Dietary Guidelines’ van de Hoge Gezondheidsraad voor gezonde volwassenen vertaald naar ons bord. Elk puzzelstuk telt.
INFOGRAFIEK - Evidence-based handelen in 5 stappen
Evidence-based handelen in de zorg omvat een systematische aanpak in 5 stappen. Evidentie zoeken gebeurt op basis van de kennispiramide.
INFOGRAFIEK - Het etiket lezen en begrijpen
Nutritionele info op het etiket lezen en begrijpen. Waarop moet je letten?
INFOGRAFIEK - Portiegroottes in beeld
Standaardporties voor een duidelijk referentiekader voor portiegroottes.
INFOGRAFIEK - Op naar minder voedselverlies
Voedselverlies is een wereldwijde problematiek. Wat kan jij doen om minder voedsel weg te gooien?
INFOGRAFIEK - Suiker in de voeding
Moeten we alle suiker uit onze voeding weren? Veel hangt af van de 'verpakking' van suikers.
INFOGRAFIEK - Lactose-intolerantie
Bij lactose-intolerantie is zuivel schrappen meestal niet nodig. De tolerantiegraad varieert van persoon tot persoon.