Materialen

Ontdek ons ruim aanbod aan gratis materialen waaronder brochures, tools, infografieken en receptfiches. Een flinke dosis ‘hapklare’ informatie over diverse voedingsthema’s en inspiratie om lekker en gezond te eten en te koken.

RECEPTFICHE - Gepofte aardappel met wintergroenten, erwten en vis

Aardappelen kunnen op uiteenlopende manieren worden bereid. En altijd lekker in combinatie met veel seizoensgroenten en diverse frisse smaaktoetsen.

RECEPTFICHE – Gewokte boerenkool met runderreepjes

Een makkelijk en snel oosters geïnspireerd recept met boerenkool, shiitakes en runderreepjes.

INFOGRAFIEK – Calcium in de voeding

Calcium is essentieel voor gezonde botten maar ook voor andere fysiologische functies. Hoeveel calcium hebben we nodig en welke voeding bevat veel calcium?

RECEPTFICHE – Lasagne met zoete aardappel en bloemkool

Een flexibele lasagne om op te bouwen in functie van je sportactiviteiten.

TOOL - Vlaamse favorieten in een sportiever jasje

Tips voor sporters om favoriete Vlaamse gerechten beter af te stemmen op hun sportschema. 

RECEPTFICHE - Kleurrijke bakplaat met eiwittoets

Vul deze kleurrijke bakplaat met groenten verder aan met smakelijke, veilige en voedzame plantaardige en dierlijke eiwitbronnen.   

RECEPTFICHE - Fishburger met gegrilde groenten

Een handige receptfiche om samen met jongeren te koken.

RECEPTFICHE - Appeldonuts

Een leuke receptfiche om samen met kinderen te koken.

RECEPTFICHE - Kunstboterhammen

Een leuke receptfiche om samen met kleuters te koken.

FACTSHEET - Gezonde voeding voor jongeren

Jongeren hebben hun eigen specifieke aandachtspunten voor een optimale groei, ontwikkeling en gezondheid voor nu en later.

FACTSHEET - Gezonde voeding voor kinderen

Kinderen van de lagere school hebben hun eigen specifieke  aandachtspunten voor een optimale groei, ontwikkeling en gezondheid voor nu en later. 

FACTSHEET - Gezonde voeding voor kleuters

Kleuters hebben hun eigen specifieke aandachtspunten voor een optimale groei, ontwikkeling en gezondheid voor nu en later.