Voor baby’s, peuters, kleuters en lagere schoolkinderen is een aangepaste voeding cruciaal om nutritionele tekorten te voorkomen en een optimale groei en ontwikkeling te verzekeren.
Adolescenten krijgen in de puberteit een groeispurt die gepaard gaat met een grote eetlust en een grotere energiebehoefte. Een evenwichtige en gevarieerde voeding is bijzonder belangrijk om in alle noodzakelijke voedingsstoffen te kunnen voorzien.
Ook voor volwassenen en ouderen is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen in te nemen om fit en gezond te blijven. Een gezonde eet- en leefstijl kan de ontwikkeling van chronische aandoeningen helpen voorkomen of vertragen.
Voeding tijdens de zwangerschap
Vanaf het prille begin van de zwangerschap heeft voeding een belangrijke invloed op de gezondheid van het kind en de moeder.
Voeding bij baby’s
Borstvoeding of moedermelk is zonder enige twijfel de beste voeding voor zuigelingen. Ontdek meer over de voeding van je baby tijdens het eerste levensjaar.
Voeding bij peuters
Peuters ontdekken hun eigen ik. De peuterpuberteit en leren door imitatie zijn belangrijke processen tijdens de peutertijd. Ontdek meer over de (op)voeding van peuters.
Voeding bij kleuters
Kleuters zijn 3 tot 6 jaar oud. Ze worden meer zelfstandig en ontwikkelen meer specifieke smaakvoorkeuren. Ontdek hier meer over de (op)voeding van kleuters.
Voeding bij lagereschoolkinderen
Zorgfiguren en de leeftijdsgenoten zijn belangrijke rolmodellen voor lagereschoolkinderen. Ontdek hier meer over (op)voeding van lagereschoolkinderen.
Voeding bij adolescenten
Tijdens de puberteit veranderen jongeren sterk, zowel geestelijk als lichamelijk. Ze willen meer zelf beslissen over wat ze doen en wat ze eten.
Voeding bij 50-plussers
Ouder worden is een natuurlijk proces, maar met wat extra aandacht voor de voeding kunnen 50-plussers voorkomen dat dit natuurlijke proces onnodig snel verloopt.