Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde Belg nog te weinig nutriëntrijke voedingsmiddelen en te veel energierijke en nutriëntarme voedingsmiddelen op het menu zet. Voornamelijk deze laatste groep is onderhevig aan portievergroting, een fenomeen waarbij “normale porties steeds groter lijken te worden”. Meer aandacht besteden aan gezonde portiegroottes kan bijdragen tot minder overeten en een goede gezondheid.
Met de juiste porties naar de juiste proporties
Een heldere communicatie over gezond eten vraagt een duidelijk referentiekader voor portiegroottes.
Belgen eten nog te weinig gezond
Volgens de laatste Belgische voedselconsumptiepeiling (VCP 2014) eet de gemiddelde Belg nog altijd te weinig gezond. Waar zitten de knelpunten?
INFOGRAFIEK: Portiegroottes in beeld
Standaardporties voor een duidelijk referentiekader voor portiegroottes.
Portiewijzer
De portiewijzer biedt een overzicht van gebruikelijke standaardporties en voorbeelden van aanbevolen porties per productgroep.