Voor huisartsen
Hier vindt u als huisarts divers informatie- en sensibilisatiemateriaal dat van pas kan komen binnen de huisartsenpraktijk.
Voedingswetenschap en -communicatie
Onderzoek naar de relatie tussen voeding en gezondheid is complex. Waarop moet je letten bij het lezen, interpreteren en communiceren van voedingswetenschap?
Expert aan het woord
Wat onderzoekt hij of zij? Waarom verdient een bepaald onderwerp bijzondere aandacht? Ontdek alle experts aan het woord.
Over en voor diëtisten
De expertise van de diëtist is geen overbodige luxe in tijden waarin er zoveel over voeding wordt geschreven en beweerd.
Duurzamer eten
Duurzaamheid is een complex thema en omvat verschillende aspecten. Gezonder eten en minder voedsel verspillen zijn er enkele van.
Voedselveiligheid
Voedselveiligheid betreft de microbiologische kwaliteit, controle op de aanwezigheid van contaminanten en allergenen en op het gebruik van additieven.
Voeding en corona
We blijven in tijden van COVID-19 online inzetten op correcte, heldere en praktische informatie om gezond te eten.
Ondervoeding
Ondervoeding en malnutritie kunnen de gezondheid aantasten en behandeling en herstel bij ziekte bemoeilijken. Ook hier blijft voorkomen beter dan genezen.
(Sterk) bewerkt voedsel
Wat zijn (sterk) bewerkte voedingsmiddelen en passen ze in een gezond voedingspatroon?