Vis

Eén tot twee keer per week vis eten is een goede gewoonte. Veel vissoorten zijn mager en passen perfect in een lijnvriendelijk menu. Maar ook vette vis heeft belangrijke gezondheidstroeven. Variëren is de boodschap. Dat komt niet alleen de gezondheid, maar ook de smaak, het milieu en je portemonnee ten goede.

Voedingswaarde van vis

Vis is een belangrijke meerwaarde in een gezonde voeding. Ontdek de belangrijke voedingsstoffen in vis.

Vis en gezondheid

Vis heeft belangrijke gezondheidstroeven. Wat is bewezen en wat vergt bijkomend onderzoek?

Hoeveel vis per persoon?

Een tot twee keer per week vis op het menu is een gezonde gewoonte. Waarmee hou je rekening als je vis kiest?

Vis bereiden en bewaren

Vis biedt veel variatie in soorten en bereidingsmogelijkheden. Bekijk ook onze kindvriendelijke vistips

Waarop letten als je vegetarisch of veganistisch eet?

Wie vegetarisch of veganistisch eet, moet de voedingsstoffen die vlees, vis, eieren en melkproducten aanbrengen in voldoende mate elders halen.