Veel van de waardevolle smaakstoffen gaan echter verloren wanneer kaas bij een te lage temperatuur wordt bewaard. Daarom de volgende tips.
- Bewaar kaas best helemaal onderaan in de koelkast waar de temperatuur iets hoger is, indien mogelijk liefst in de groentebak.
- Uitzonderingen zijn verse kaas, blauwschimmelkaas en sterk gerijpte kaas: zij moeten hoger in de koelkast worden bewaard waar de temperatuur lager is.
- Net als alle zuivelproducten neemt kaas gemakkelijk geurtjes op, bijvoorbeeld van andere producten in de koelkast. Bewaar kaas daarom altijd luchtdicht verpakt: in goed afgesloten dozen, in aluminiumfolie of in de oorspronkelijke vacuümverpakking.
- Neem kaas een half uur voor gebruik uit de koelkast. De kaas krijgt dan de tijd om te ‘chambreren’ en als zijn smaakstoffen vrij te maken. Neem niet meer uit de koelkast dan nodig.
Gerelateerde artikels
Hoeveel melk en melkproducten per dag?
Melk, yoghurt en kaas passen in een gezonde voeding. Hoe kan je optimaal van de voedings- en gezondheidstroeven van zuivel genieten?