De voedingsdriehoek wil een antwoord bieden op de nood aan juiste en toegankelijke informatie over gezond en milieuverantwoord eten. Er circuleert hierover veel tegenstrijdige informatie en de verwarring is soms groot.
Plantaardige producten vormen de basis en worden in mindere mate aangevuld met producten van dierlijke oorsprong. Samen vormen ze een gezond en milieuverantwoord voedingspatroon. Vlees, vis, zuivel of eieren schrappen is niet nodig.
De voedingsdriehoek wil elke Vlaming met haalbare en praktische adviezen bewust maken en motiveren om gezonder te eten.
De voedingsdriehoek nader bekeken
De voedingsdriehoek is het Vlaamse voedingsvoorlichtingsmodel dat zich rechtstreeks richt tot een breed publiek. Hoe moeten we hem lezen?
Hoe kwam de voedingsdriehoek tot stand?
De voedingsdriehoek is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven.
Expert aan het woord - Gezond eten voor jezelf en de planeet
De voedingsaanbevelingen van de voedingsdriehoek zijn gezond en milieuverantwoord. J. Jonckheere van Gezond Leven geeft meer duiding bij hoe ze tot stand zijn gekomen.
De voedingsdriehoek voor het brede publiek
De voedingsdriehoek wil elke Vlaming met haalbare en praktische adviezen bewust maken en motiveren om gezonder te eten.
Gezonder eten met de voedingsdriehoek
Een voedingsmodel ontwikkelen is een zaak. Het ook in de praktijk doen brengen een andere.
Meer plantaardig eten: hoe doe je dat?
Meer plantaardig eten, hoe doe je dat eigenlijk? We vertalen deze boodschap met praktische tips. Lees het concrete advies hier.