Bereidingswijze
- Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en de saffraan.
- Verwijder het vanillestokje zodra de melk kookt en voeg de rijst toe.
- Laat dit 40 minuten zachtjes koken tot alle vocht is opgeslorpt. Roer geregeld om. Laat het mengsel afkoelen.
- Schraap intussen het merg uit het vanillestokje en snij de aardbeien in plakjes.
- Roer het vanillemerg ende aardbeien door de rijstepap.
- Schep er de balsamicoazijn en de muntblaadjes onder. Laat eventjes rusten.
- Serveer het dessert in kleine glaasjes.
Voedingswaarden
Per 100 g |
Per portie |
Eenheid |
|
Energie |
61 |
229 |
kcal |
Eiwitten |
2,9 |
11 |
g |
Vetten |
1,1 |
4,0 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,7 | 2,6 | g |
Koolhydraten |
9,6 |
36 |
g |
waarvan suikers | 3,8 | 14 | g |
Vezels |
0,3 |
1,0 |
g |
Zout |
0,07 |
0,27 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Hoofdgerechten
Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!
Gezonde tussendoortjes recepten
Op zoek naar gezonde snacks? Hier vind je allerhande snelle en eenvoudige recepten die gezond én lekker combineren!