Bereidingswijze
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Spoel het fruit, maakt het schoon en snij het in stukjes. Hou 2 eetlepels apart en pureer de rest.
- Los de uitgeknepen gelatinevelletjes op in de warme melk.
- Laat de melk afkoelen tot ze dik begint te worden.
- Meng er dan de yoghurt en de fruitpuree onder.
- Giet dit in 4 schaaltjes. Zet ze in de koelkast om op te stijven.
- Versier net voor het opdienen met de rest van het fruit.
Voedingswaarden
Per 100g |
Per portie |
Eenheid |
|
Energie |
52 |
78 |
kcal |
Eiwitten |
3,2 |
4,9 |
g |
Vetten |
0,6 |
0,9 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,4 | 0,6 | g |
Koolhydraten |
8 |
12 |
g |
waarvan suikers | 7,5 | 11 | g |
Vezels |
0,9 |
1,4 |
g |
Zout |
0,72 |
1,0 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Gezonde ontbijt recepten
Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!
Gezonde tussendoortjes recepten
Op zoek naar gezonde snacks? Hier vind je allerhande snelle en eenvoudige recepten die gezond én lekker combineren!
Kindvriendelijke recepten
Duik in de potten en pannen met je kids en tover een heerlijk gerecht op tafel! Kindvriendelijke recepten vind je hier.