Bereidingswijze
- Was de groenten en maak ze schoon.
- Breng water aan de kook in een kleine kookpan. Snijd een kruis aan de onderkant van de verse tomaten. Leg ze met een eetlepel in het kokende water. Haal ze er na 1 à 2 minuten opnieuw uit met de eetlepel (het velletje moet losgekomen zijn) en laat ze voldoende afkoelen.
- Snipper intussen de ui fijn en snijd de courgette in blokjes. Ontvel de afgekoelde tomaten, gooi de velletjes weg en snijd de tomaten in stukken.
- Verhit een beetje vetstof in de soeppan en voeg er de stukjes ui en courgette aan toe. Laat ze in 10 minuten onder af en toe roeren zacht worden.
- Voeg de stukken tomaat toe en laat het geheel opnieuw 10 minuten sudderen. Voeg dan water, bouillonblokjes en peper toe en laat de soep verder 15 minuten afgedekt sudderen.
- Haal de soep van het vuur en pureer ze met een staafmixer.
Serveertip: lekker met stengels volkorenbrood en wat gecrushte zaden of noten naar keuze (bv. pompoenpitten of pistachenoten)
Voedingswaarden
Per 100 g |
1 pot bereide soep |
Eenheid |
|
Energie |
14 |
534 |
kcal |
Eiwitten |
0,8 |
28 |
g |
Vetten |
0,4 |
16 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,06 | 2,2 | g |
Koolhydraten |
1,5 |
55 |
g |
waarvan suikers | 1,3 | 50 | g |
Vezels |
0,8 |
30 |
g |
Zout |
0,15 |
2,3 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Gezonde ontbijt recepten
Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!
Kindvriendelijke recepten
Duik in de potten en pannen met je kids en tover een heerlijk gerecht op tafel! Kindvriendelijke recepten vind je hier.
Hoofdgerechten
Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!