Bereidingswijze
- Versnipper de ui en bak aan in margarine.
- Snijd de pompoen in blokjes en voeg toe aan de ui. Laat even stoven op een middelhoog vuur.
- Snijd de appels in blokjes en laat meestoven met de pompoen. Voeg de currypoeder toe en roer goed om.
- Giet de groentebouillon bij de pompoenmengeling en laat zachtjes 30 minuten koken.
- Mix de soep. Is ze te dik? Voeg wat extra water toe.
- Breng verder op smaak met peper en eventueel nog wat currypoeder.
Serveertip: Werk af met koriander
In samenwerking met Lekker van bij Ons
Voedingswaarden
Per 100 g | Per portie | Eenheid | |
---|---|---|---|
Energie | 15 | 52 | kcal |
Eiwitten | 0,3 | 1,0 | g |
Vetten | 0,6 | 2,1 | g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,3 | 0,9 | g |
Koolhydraten | 2,0 | 6,6 | g |
waarvan suikers | 1,7 | 5,7 | g |
Vezels | 0,5 | 1,7 | g |
Zout | 0,19 | 0,63 | g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Bijgerechten
Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.
Aperitiefhapjes
Op zoek naar lichte en gezonde aperitiefhapjes? Deze recepten helpen je op weg om gezond én lekker te combineren!