Bereidingswijze
- Was alle groenten grondig en hou de groenten voor de garnituur apart.
- Snijd de prei, de wortelen, de selder en de uien grof.
- Breng het water aan de kook en voeg de groeten, het kruidentuiltje en wat peper toe.
- Laat 15 minuten rustig sudderen en voeg vervolgens de kipfilets toe.
- Snijd de groenten voor de garnituur in julienne en doe ze samen met de vermicelli in een soeppot.
- Haal de kipfilets uit de bouillon zodra ze gaar zijn en zeef de bouillon over de groentejulienne en de vermicelli.
- Laat enkele minuten doorkoken.
- Snijd ondertussen de kipfilets in blokjes en voeg ze opnieuw toe aan de soep.
- Schep de soep in grote borden en werk af met fijngesnipperde peterselie.
In samenwerking met Lekker van bij Ons
Voedingswaarden
Per 100 g | Per portie | Eenheid | |
---|---|---|---|
Energie | 93 | 170 | kcal |
Eiwitten | 8,5 | 16 | g |
Vetten | 2,7 | 4,8 | g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,7 | 1,3 | g |
Koolhydraten | 7,7 | 14 | g |
waarvan suikers | 3,7 | 6,8 | g |
Vezels | 2,2 | 4,0 | g |
Zout | 0,13 | 0,26 | g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Gezonde ontbijt recepten
Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!
Gezonde tussendoortjes recepten
Op zoek naar gezonde snacks? Hier vind je allerhande snelle en eenvoudige recepten die gezond én lekker combineren!
Bijgerechten
Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.