Bereidingswijze
- Fruit de ui in de vetstof.
- Voeg de broccoli, de courgettes, de aardappelen, het water en het kruidentuiltje toe.
- Laat het geheel gedurende 25 minuten sudderen.
- Verwijder het kruidentuiltje, mix de soep en breng ze verder op smaak met peper en nootmuskaat.
- Werk ze af met een kleine eetlepel verse geitenkaas per persoon en enkele broccoliroosjes en courgetteschijfjes.
In samenwerking met Lekker van bij Ons
Voedingswaarden
Per 100g |
Per portie |
Eenheid |
|
---|---|---|---|
Energie |
27 |
74 |
kcal |
Eiwitten |
1,7 |
4,7 |
g |
Koolhydraten |
1,5 |
4,3 |
g |
waarvan suikers |
1,0 |
2,8 |
g |
Vetten |
1,2 |
3,5 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren |
0,7 |
1,9 |
g |
Vezels |
1,4 |
3,8 |
g |
Zout |
0,05 |
0,13 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Hoofdgerechten
Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!
Gezonde tussendoortjes recepten
Op zoek naar gezonde snacks? Hier vind je allerhande snelle en eenvoudige recepten die gezond én lekker combineren!