Bereidingswijze
- Was de prei en snijd in ringen en de wortelen in plakjes.
- Bak ze samen kort in wat olijfolie. Voeg de kippenbouten toe en schenk er de bouillon bij. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur 45 minuten sudderen.
- Haal de kippenbouten uit de bouillon en pluk het vlees van het bot. Spoel de witte bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Doe het vlees, samen met de witte bonen terug in de bouillon en laat nog even goed doorwarmen.
- Doe de peterselie, samen met de walnoten, gepelde look, het citroensap en een scheutje olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper.
- Schenk de soep in kommen en werk af met een lepel pesto. Serveer met het brood.
Op zoek naar meer inspiratie?
Gezonde lunch recepten
Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!
Gezonde ontbijt recepten
Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!
Hoofdgerechten
Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!