Bereidingswijze
- Kook de eieren in 6 minuten zacht. Spoel onder koud water en pel ze.
- Hak de noten fijn en bak ze goudbruin in de pan.
- Pers er 2 teentjes look over en schep om. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de kool en de radicchio in smalle reepjes. Blancheer de savooikool 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
- Was de tomaten en dep ze droog.
- Maak de dressing. Snipper het sjalotje fijn. Pers de look. Doe de olijfolie, witte wijnazijn, sjalotje, look en mosterd in een kom en klop tot een mooie vinaigrette. Kruid met peper en zet koel.
- Meng de radicchio onder de savooikool. Verdeel de sla en de kerstomaten over de borden en leg er telkens een gehalveerd ei bij. Druppel er de vinaigrette over en kruid met peper.
Serveertip: Serveer met de sneetjes (geroosterd) brood. Je kan het brood ook vervangen door gepofte krieltjes.
In samenwerking met 'Lekker van bij ons'
Voedingswaarden
Per 100g |
Per portie |
Eenheid |
|
---|---|---|---|
Energie |
103 |
273 |
kcal |
Eiwitten |
5,2 |
14 |
g |
Koolhydraten |
7,4 |
20 |
g |
waarvan suikers |
1,7 |
4,5 |
g |
waarvan toegevoegde suikers |
0 |
0 |
g |
Vetten |
5,4 |
14 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren |
0,9 |
2,6 |
g |
Vezels |
2,1 |
5,6 |
g |
Zout |
0,30 |
0,78 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Gezonde lunch recepten
Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!
Hoofdgerechten
Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!