Bereidingswijze
- Was de appelen, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine partjes. Besprenkel de partjes met citroensap (anders worden ze bruin).
- Was de tomaatjes en verbrokkel de fetakaas.
- Maak de vinaigrette: roer door de mosterd de olie, het citroensap en een snuifje peper en zout.
- Meng de geraspte wortelen, de partjes appel, de sla, tomaatjes, de fetakaas, de cashewnoten, de rozijnen en de vinaigrette in een slakom.
- Serveer de salade met volkoren brood.
Voedingswaarden
Per 100 g |
Per portie |
Eenheid |
|
Energie |
93 |
370 |
kcal |
Eiwitten |
2,8 |
11 |
g |
Vetten |
3,7 |
15 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1,4 | 5,6 | g |
Koolhydraten |
11 |
42 |
g |
waarvan suikers | 6,3 | 25 | g |
Vezels |
2,5 |
9,9 |
g |
Zout |
0,24 |
0,95 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Gezonde ontbijt recepten
Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!
Gezonde lunch recepten
Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!