40 minuten 1 bokaal

Salad in a jar

  • 1 kipfilet
  • 5 kleine krieltjes
  • 1 tomaat
  • 4 radijsjes
  • 2 lente-uitjes
  • handvol fijngesneden ijsbergsla
  • 50 g kidneybonen uit blik
  • 50 g maïs uit blik
  • 30 g geroosterde cashewnoten
  • handvol koriander
  • sausje: 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, 2 eetlepels olijfolie, peper
Salade in een bokaal

Zo maak je het

  1. Breng een grote pot met water aan de kook. Als het water kookt, zet het vuur lager tot het net niet meer kookt. Leg de kipfilet in het hete water en gaar de kipfilet zo’n 20 minuten. 
  2. Was de krieltjes en snijd in schijfjes of in blokjes. Vul een schaaltje met een bodempje water en voeg de krieltjes toe. Kook de blokjes of schijfjes gaar in een 7-tal minuutjes op 600 Watt. 
  3. Was de groenten. Snijd de lente-uitjes in ringen, de radijsjes in plakjes en de tomaat in blokjes. Spoel de bonen en maïskorrels met koud water en laat uitlekken.
  4. Haal de kip uit het water, laat even afkoelen. Snijd de afgekoelde kip in stukjes.
  5. Maak het sausje met de mosterd, honing, de olijfolie, peper. Roer goed onder elkaar.
  6. Meng het sausje onder de afgekoelde krieltjes samen met de lente-uitjes.
  7. Vul een bokaal met de krieltjes. Vul verder aan met de kip, kidneybonen, maïskorrels, radijsjes, tomaten, koriander en cashewnoten. Eindig met de ijsbergsla.