45 minuten 4 personen

Oranje mac and cheese

  • 4 eieren
  • 4 à 6 grote, vastkokende aardappelen
  • 400 g pompoen
  • 400 g wortelen
  • 100 g rucola
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 120 g verse kaas
  • 120 ml melk
  • 50 g geraspte jonge kaas
  • een bosje tijm
  • olijfolie
  • peper
Oranje mac and cheese

Zo maak je het

  1. Snijd de wortelen in plakjes en de pompoen in blokjes.
  2. Snipper de sjalot, pers de look en bak ze samen glazig in olijfolie.
  3. Voeg de pompoen en de wortel toe. Rits er de blaadjes tijm bij en kruid met peper. Roerbak 5 minuten. Giet er een scheutje water bij, zet het deksel op de pan en laat alles rustig garen tot de groenten zacht zijn.
  4. Schep de groenten, samen met de verse kaas, melk en geraspte kaas in een blender en mix het geheel grof.
  5. Kook de eieren in 6 minuten half zacht. Spoel ze onder koud water, pel en halveer ze.
  6. Schil de aardappelen en draai ze met een spiraalsnijder in fijne spaghettislierten.
  7. Kook de slierten (patatti) in 2 minuten beetgaar.
  8. Warm de saus opnieuw op.
  9. Verdeel de patatti over de borden, giet er de oranje saus over en werk af met rucola en een gehalveerd eitje. Et voila!