60 minuten 4 personen

Groenteballetjessnack

  • 500 g bloemkoolroosjes
  • 200 g linzen
  • 100 g amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte munt + extra om af te werken
  • bloem
  • peper
  • om te dippen: een potje rodebietenhummus
Groenteballetjessnack

Zo maak je het

  1. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in water. Giet af, laat goed uitlekken en afkoelen.
  2. Doe de afgekoelde bloemkool samen met de linzen, amandelmeel, ei, geperste look, geraspte kaas, verse peterselie en munt in een blender. Mix glad en kruid met peper. Voeg eventueel nog wat amandelmeel toe als het mengsel te ‘nat’ blijft.
  3. Maak balletjes en wentel ze door de bloem. Zet 30 minuten in de vriezer.
  4. Bak de bloemkoolballetjes goudbruin in hete olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Doe de balletjes in een kom. Doe de rodebietenhummus in een schaaltje.
  6. Snack klaar, dippen maar!

Voor wie de dip zelf wil maken

Dit heb je nodig:

  • 4 voorgekookte rode bietjes
  • 150 g platte kaas
  • ½ el honing
  • sap van ½ citroen
  • ½ tl komijnpoeder

Zo maak je het:

  • Doe de bietjes met de platte kaas, honing en het citroensap in een blender en mix glad. Kruid met het komijnpoeder en peper.