Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de aubergine in 8 plakjes.
- Doe twee plakken in de broodrooster. Toast op een hoge stand gedurende 6-7 minuten. Haal de aubergine uit de machine. Herhaal deze handeling.
Zo combineer je het
- Besmeer een volkoren boterham of toast met wat hummus en leg er de plakjes aubergine op.
- Maak er mini pizza's van. Beleg de aubergine met wat tomatensaus en geraspte kaas. Grill in de oven.
- Maak een torentje door afwisselend een plakje aubergine, een schijf tomaat en een plakje mozzarella op elkaar te stapelen. Bestrooi de torentjes met provençaalse kruiden. Kruid met peper, strooi er de Parmezaanse kaas over en lepel er de resterende olie over. Zet gedurende een 20-tal minuten in een oven van 180°C.
Geen broodrooster?
- Snijd de aubergine in plakken en bestrijk licht met olie. Laat een grillpan heet worden en leg de plakjes 5 minuten op elke kant. Draai halverwege de plakjes een kwartslag voor een superdeluxe ruitjespatroon.
- Verwarm de oven voor op 210°C – 220°C. Wrijf de aubergineschijven in met olijfolie en kruid met peper, zout, kruiden naar smaak. Leg de schijven op een bakplaat met bakpapier en plaats ongeveer 15 tot 25 minuten in de oven. De aubergine is klaar als ze een bruin kleurtje beginnen te krijgen.