60 minuten 4 personen

Pizza con patatjes, aubergine en meatballs

  • 200 g vastkokende aardappelen
  • 2 grote aubergines
  • 1 kleine courgette
  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • 2 eetlepels oreganoblaadjes
  • handvol rucola
  • 200 g gehakt
  • 2 rollen pizzadeeg
  • 250 g ricotta
  • 100 g geraspte kaas
  • olijfolie
  • peper
Pizza con patatjes, aubergine en meatballs

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline.
    Snijd de chilipeper fijn, pers de knoflook. Schil de ui en snijd in ringen. Was de courgette en snijd in dunne plakjes. Borstel de champignons en snijd in plakjes.
  3. Bak de aardappelplakjes samen met de chili, look en oregano 5 minuten in hete olie. Kruid met peper. Haal de aardappelplakjes uit de pan. Bak de ui, courgette en champignons ook kort aan in hete olie. Kruid met peper. Zet opzij.
  4. Snijd de aubergines in de helft en in dunne plakken. Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie, kruid met peper en gril ze langs beide kanten in een grillpan of onder de ovengrill op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Rol kleine balletjes van het gehakt. Bak de balletjes goudbruin in hete olie.
  6. Rol het pizzadeeg uit. Bestrijk ze met de ricotta en kruid met peper. Verdeel er de aardappelplakjes, aubergine, courgette, ui en champignons over. Leg de balletjes op de pizza. Bestrooi met de kaas. Leg de pizza’s op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15 minuten in de oven.
  7. Werk de pizza’s af met wat rucola en druppel er nog wat extra olijfolie over.

Krijg je niet alle groenten op de pizza gelegd? Groenten zijn er nooit te veel. Serveer ze dan gewoon als sidedish ?

Zo kan het ook

Doe eens gek. Leg de aardappelen niet op de pizza maar gebruik ze als pizzabodem. Zo doe je dat:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de aardappelen (6 stuks of zo’n 800 g) in dunne schijfjes van 3 mm (met een mandoline of scherp mes). Snijd de chilipeper fijn, pers de knoflook.
  3. Schik de aardappelen in cirkels op ingevet bakpapier, ongeveer 5 schijfjes per cirkel.
  4. Bestrijk de aardappelen met losgeklopt ei en kruid met peper en oregano.
  5. Leg een vel bakpapier en een bakplaat op de aardappelschijfjes zodat ze niet opkrullen. Bak 15 tot 20 minuten in de oven.
  6. Haal de aardappelbodems uit de oven en bedek ze met ricotta. Verdeel de groenten (zie hierboven) en de balletjes (zie hierboven). Bestrooi met kaas.
  7. Bak de aardappelpizza 10 minuten in de oven.
  8. Haal uit de oven en werk af met rucola.