Bereidingswijze
- Was de courgette (of de andere groenten), maak ze schoon en snijd in reepjes. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
- Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak daarin, al omscheppend, de groenten met ui en knoflook knapperig. Was intussen het bieslook en hak het fijn.
- Klop de eieren met de melk, peper en de helft van het bieslook los. Giet dit mengsel over de groenten en laat het eimengsel stollen op een laag vuur. Tussendoor eventueel zachtjes roeren.
- Strooi vlak voor het opdienen de rest van het bieslook over het gerecht.
- Serveer met gemengde sla en geroosterd bruin brood.
Voedingswaarden
Per 100 g |
Per portie |
Eenheid |
|
Energie |
73 |
349 |
kcal |
Eiwitten |
3,8 |
18 |
g |
Vetten |
4,0 |
19 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,8 | 4,0 | g |
Koolhydraten |
4,3 |
20 |
g |
waarvan suikers | 1,6 | 7,8 | g |
Vezels |
1,5 |
7,1 |
g |
Zout |
0,13 |
0,64 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Gezonde ontbijt recepten
Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!
Aperitiefhapjes
Op zoek naar lichte en gezonde aperitiefhapjes? Deze recepten helpen je op weg om gezond én lekker te combineren!