Bereidingswijze
- Verdeel de bouillon in twee kookpotten en breng aan de kook.
- Schil de aardappelen en snijd in stukjes.
- Snijd het groen van de prei in stukken. Doe hetzelfde met het witte stuk. Hou elke kleur apart.
- Was de courgette en snijd in blokjes.
- Schil de pastinaak en snijd in plakjes.
- Doe de groene preistukken samen met de courgetteblokjes en 1 aardappel in een kookpot.
- Doe het wit van de prei samen met de pastinaakplakjes en de andere aardappel in een tweede kookpot.
- Leg in beide kookpotten een kruidentuiltje en laat ongeveer 20 minuten pruttelen tot de groenten zacht zijn.
- Verwijder de kruidentuiltjes. Verdeel de melk over de twee kookpotten.
- Mix de twee soepen apart in een keukenrobot of met een keukenmixer tot ze glad zijn. Breng op smaak met peper.
- Giet elke soep over in twee kannen waarmee je makkelijk kan gieten of gebruik 2 pollepels om de twee soepen zachtjes, maar tegelijkertijd in kommetjes te schenken.
- Werk de scheiding tussen de groene en witte soep af met de fijngehakte hazelnoten.
- Rooster het brood goudbruin in een broodrooster. Snijd ze in reepjes en serveer bij de soep.
Op zoek naar meer inspiratie?
Gezonde lunch recepten
Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!
Kindvriendelijke recepten
Duik in de potten en pannen met je kids en tover een heerlijk gerecht op tafel! Kindvriendelijke recepten vind je hier.
Aperitiefhapjes
Op zoek naar lichte en gezonde aperitiefhapjes? Deze recepten helpen je op weg om gezond én lekker te combineren!