10 minuten 1 oogappel

Portretboterhammen

  • 1 volkoren of bruine boterham
  • 2 schijfjes ei
  • 4 kerstomaten
  • handvol veldsla
Portretboterham

Bereidingswijze

Was de tomaatjes en snijd in twee. Kook het ei. Pel het ei en snijd in schijfjes.

Schik de veldsla op een bord in een halve cirkel. Leg een snede brood onder de cirkel. Leg 2 schijfjes ei op het brood bovenaan. Dit zijn de ogen. Maak een lachend gezichtje door op de plaats van de mond de halve tomaatjes te schikken. Gebruik een gele of oranje tomaat als neus. 

Wat kan ook 

Een clown 

  1. Schik geraspte wortelen op een bord in een cirkel.
  2. Leg daar bovenop garnalen, maar zorg ervoor dat de bovenkant van de cirkel niet bedekt is. Zo krijgt de clown oranje haar.
  3. Snij een hardgekookte ei doormidden en snij er twee schijven van (liefst even groot). Dit zijn de ogen.
  4. Kerstomaten kan je als rode neus gebruiken.
  5. Maak een lachende clown door op de plaats van de mond een streepje yoghurt te trekken.
  6. De oren vorm je door een kerstomaat doormidden te snijden en naast het hoofd te leggen.

Een fruitmannetje

  1. Beleg een bruine boterham met halfvolle plattekaas.
  2. Neem een banaan, verwijder de schil en snijd de banaan in plakjes. Plaats de plakjes banaan als twee ogen op de boterham.
  3. Was enkele aardbeien en verwijder het kroontje. Plaats de aardbei als neusje op de boterham.
  4. Als laatste neem je een appel, je ontdoet hem van zijn jasje en snijdt hem in stukjes, hiermee vorm je een appelmondje.

Kleine chefs kunnen

Hun eigen portret maken door alles zelf op het bord te schikken.

Op zoek naar meer inspiratie?

Gezonde ontbijt recepten

Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!

Gezonde tussendoortjes recepten

Op zoek naar gezonde snacks? Hier vind je allerhande snelle en eenvoudige recepten die gezond én lekker combineren!

Bijgerechten

Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.