50 minuten 4 personen

Ovenschotel met puree, spinazie en vis

  • 600 g witte vis van het seizoen
  • 600 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 600 g verse spinazie
  • 1 ui
  • 200 g ricotta
  • 120 ml melk
  • 50 g geraspte jonge kaas
  • olijfolie
  • snuifje nootmuskaat
  • peper
Ovenschotel met puree, spinazie en vis

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer ze 4 minuten in kokend water.
  3. Snipper de ui en bak ze glazig in olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat ze slinken. Kruid met wat nootmuskaat en peper. Schep alles in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit.
  4. Roer de ricotta onder de spinazie.
  5. Giet de aardappelen af en pureer ze met de melk. Kruid bij met een beetje peper en nootmuskaat.
  6. Schep het spinaziemengsel op de bodem van een ovenschaal. Verdeel er de vis en de broccoliroosjes over. Eindig met een laag puree. Bestrooi met de kaas en zet het 25 minuten in de oven.

In samenwerking met Lekker van bij ons

Op zoek naar meer inspiratie?

Hoofdgerechten

Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!

Gezonde lunch recepten

Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!

Soep

Zin in een lekkere en voedzame soep? Hier vind je soep recepten die gezond én lekker combineren!