10 minuten 1 oogappel

Klokbroodje

  • 1 grote bruine pistolet
  • 40 g tonijn
  • ½ gele paprika
  • 2 radijsjes
  • 1 koffielepel yoghurt of plattekaas
  • 3 pijpjes bieslook
  • ½ citroen
  • peper
Klokbroodje

Bereidingswijze

  1. Snijd de pistolet in twee.
  2. Snijd 8 vierkantjes uit de paprika. Snijd 1 radijsje in twee.
  3. Meng de tonijn, 1 fijngesneden radijsje, de rest van de paprika (fijngesneden) en het bieslook. Hou 4 pijpjes bieslook apart.
  4. Meng de yoghurt of plattekaas en de peper onder het mengsel.
  5. Pers de citroen boven het mengsel uit, roer alles om en besmeer beide helften van de pistolet met het mengsel.
  6. Schik de vierkantjes paprika zodanig op het broodje dat ze verwijzen naar de cijfers 12, 3, 6 en 9 van een uurwerk.
  7. Plaats de halve radijs in het midden van de klok en maak met twee pijpjes bieslook de wijzers.

Kleine chefs kunnen

  • Vierkantjes uit de paprika snijden (+ 5 jaar)
  • De yoghurt of plattekaas mengen met de peper
  • Het klok-broodje maken

Op zoek naar meer inspiratie?

Hoofdgerechten

Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!

Aperitiefhapjes

Op zoek naar lichte en gezonde aperitiefhapjes? Deze recepten helpen je op weg om gezond én lekker te combineren!

Salade

Inspiratie nodig voor een lekker en volwaardig salade? Hier vind je allerhande salade recepten die gezond én lekker combineren