Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Was de krieltjes en snijd ze in dunne schijfjes maar niet helemaal door, hasselback.
- Leg ze in een ovenschaal en druppel er wat olijfolie over. Bestrooi met de tijmblaadjes en rozemarijn en kruid met peper. Plaats 35 minuten in een voorverwarmde oven.
- Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snijd de appelen in blokjes. Schil de pastinaak en snijd in blokjes.
- Stoof de appelblokjes samen met de pastinaakblokjes in een bodempje water gaar.
- Kruid de kipfilets met het paprikapoeder en wat peper en bestrijk met wat olijfolie. Gril ze goudbruin en gaar in een grillpan. Snijd ze vervolgens in plakjes.
- Stamp de gare pastinaak en appelblokjes tot een grove puree. Breng op smaak met de honing en het kaneelpoeder.
- Serveer de plakjes kip met de appelmoes met pastinaak, de sla en de hasselback potatoes.
Op zoek naar meer inspiratie?
Hoofdgerechten
Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!
Gezonde ontbijt recepten
Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!
Gezonde tussendoortjes recepten
Op zoek naar gezonde snacks? Hier vind je allerhande snelle en eenvoudige recepten die gezond én lekker combineren!