Bereidingswijze
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Boen de aardappelen schoon, schillen hoeft niet. En snijd ze in halve maantjes, wedges. Hussel ze met een scheutje olijfolie en kruid met peper. Leg ze verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 40 minuten in een voorverwarmde oven.
- Snijd de broccoli in roosjes.
- Kook de erwtjes en broccoli in 8 minuten gaar in licht gezouten water. Giet af en plet ze fijn met een vork.
Roer er de yoghurt, witte wijnazijn en de peterselie onder.
Voor de vis
- Kluts het ei los in een diep bord. Doe wat bloem in een tweede diep bord en de fijngehakte hazelnoten in een derde bord.
- Kruid de visfilets met peper en haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de nootjes.
- Bak ze goudbruin en gaar in hete olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerking
Serveer de krokante vis met de aardappelwedges en de puree van erwten en broccoli.
In samenwerking met www.lekkervanbijons.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Kindvriendelijke recepten
Duik in de potten en pannen met je kids en tover een heerlijk gerecht op tafel! Kindvriendelijke recepten vind je hier.
Hoofdgerechten
Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!
Gezonde lunch recepten
Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!