Bereidingswijze
- Snijd de komkommers in flinterdunne plakjes met behulp van een groenteschaaf. Besprenkel ze lichtjes met (zee)zout en laat alles 15 minuten trekken. Spoel de komkommerplakjes en pers ze goed uit.
- Rooster de venkelzaadjes lichtjes in een droge pan.
- Pers de teentjes knoflook bij de komkommer, voeg de venkelzaadjes toe, meng er de yoghurt, de fijngesnipperde lente-uitjes en de geroosterde pistachenootjes onder, besprenkel met citroensap en breng verder op smaak met peper van de molen.
- Bak de varkensmignonnettes aan elke zijde goudbruin in een weinig olijfolie. Laat ze 5 à 6 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat ze ook nog even rusten alvorens te serveren. Werk af met dille en serveer met de komkommersalade, sla en tomaten.
Serveertip: lekker met aardappeltjes uit de oven of Griekse pasta.
In samenwerking met Lekker van bij Ons
Voedingswaarden
Per 100g |
Per portie |
Eenheid |
|
---|---|---|---|
Energie |
51 |
362 |
kcal |
Eiwitten |
4,2 |
30,0 |
g |
Vetten |
1,5 |
10,9 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren |
0,3 |
2,1 |
g |
Koolhydraten |
4,7 |
33,6 |
g |
waarvan suikers |
1,4 |
10,1 |
g |
Vezels |
1,0 |
7,2 |
g |
Zout |
0,04 |
0,25 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Hoofdgerechten
Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!
Bijgerechten
Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.