Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Schil en was de aardappelen. Snijd ze in kleine blokjes.
- Was de paprika's en snijd ze in blokjes.
- Schil de wortelen en snijd ze in fijne stukjes
- Pel en versnipper de ui.
- Was de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd hem heel fijn.
- Snijd de konijnfilet in stukjes en bak ze in wat olie aan in een grote hittebestendige kookpot.
- Voeg alle andere ingrediënten toe en roer goed.
- Voeg de geperste knoflook toe en kruid verder af met peper en laurier.
- Zet de kookpot gedurende ongeveer een uur in de voorverwarmde oven tot het vlees en de aardappelen zacht zijn.
- Werk af met verse koriander.
In samenwerking met Lekker van bij Ons
Voedingswaarden
per 100 g | Per portie | Eenheid | |
---|---|---|---|
Energie | 73 | 403 | kcal |
Eiwitten | 4,6 | 27 |
g |
Koolhydraten | 6,9 | 40 | g |
waarvan suikers | 2,6 | 15 | g |
Vetten | 2,4 | 14 | g |
waarvan verzadigd vet | 0,6 | 3,6 | g |
Vezels | 2,8 | 16 | g |
Zout | 0,15 | 0,85 | g |
Bron: www.internubel.be
NICE-to-know
Wortelen
Wortelen bevatten veel bèta-caroteen. De naam bèta-caroteen is afgeleid van het woord wortel (carrot) omdat het in 1831 voor het eerst geïsoleerd werd uit wortelen. Bèta-caroteen wordt ook pro-vitamine A genoemd. Om één deel vitamine A te vormen heb je zes delen bèta-caroteen nodig. Een middelgrote wortel (100 g) levert zo'n 6400 μg bèta-caroteen, goed voor 1067 μg vitamine A. Dat komt overeen met ruim 1,5 maal de gemiddelde dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine A. Vitamine A is onder meer nodig voor het goed functioneren van de ogen, met name voor het aanpassen van de ogen aan de duisternis.
Op zoek naar meer inspiratie?
Bijgerechten
Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.