Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Pel de ui en snijd hem in ringen
- Schil de pompoen en snijd in blokjes. Leg ze op een bakplaat en breng op smaak met 2 eetlepels bereidingsvet, peper en rozemarijn. Gaar de pompoenblokjes in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten (ze mogen wat krokant gebakken zijn).
- Bak de kipfilets in een pan met antikleeflaag mooi gaar en goudbruin. Voeg er een paar minuten voor het einde van de bereiding de in ringen gesneden ui bij en laat ze meefruiten.
- Kruid het geheel met peper en Provençaalse kruiden.
- Kook de volkorenrijst in een hoeveelheid water gaar en giet af.
- Hak de gewassen tuinkruiden fijn en meng ze met de yoghurt, het citroensap, de geperste knoflook, peper en eventueel een beetje zout.
- Serveer de kipfilets en de uienringen op een bedje van kruidige yoghurtsaus. Serveer met de rijst en pompoenblokjes.
Voedingswaarden
Per 100g |
Per portie |
Eenheid |
|
---|---|---|---|
Energie |
140 |
548 |
kcal |
Eiwitten |
5,3 |
21 |
g |
Vetten |
3,7 |
15 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren |
0,8 |
3,0 |
g |
Koolhydraten |
21 |
81 |
g |
waarvan suikers |
1,8 |
7,1 |
g |
Vezels |
1,5 |
5,9 |
g |
Zout |
0,44 |
1,7 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Hoofdgerechten
Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!
Bijgerechten
Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.