Bereidingswijze
- Snijd de roosjes van de broccoli en hak ze fijn in een keukenrobot tot een korrelige structuur.
- Meng de fijngehakte broccoli met de tarwecouscous en de kikkererwten.
- Breng de groentebouillon aan de kook en pers er het teentje knoflook bij. Pluk de basilicum en mix de blaadjes bij de bouillon.
- Giet de hete bouillon over de couscousmengeling en laat dit ongeveer 5 minuten trekken.
- Snijd de kalfsfilet in fijne sneetjes en bak de sneetjes kort in 2 eetlepels olijfolie in een hete pan op een middelhoog vuur.
- Meng de couscous goed door en breng op smaak met peper van de molen.
- Serveer de kalfslapjes met de broccolicouscous, besprenkel met wat limoensap en werk eventueel af met enkele basilicumblaadjes.
Variatietip: Je kan de broccoli ook vervangen door bloemkool of groene bloemkool. Je kan ook andere verse kruiden zoals munt en peterselie in de bouillon mixen.
In samenwerking met Lekker van bij Ons
Voedingswaarden
Per 100 g | Per portie | Eenheid | |
---|---|---|---|
Energie | 137 | 509 | kcal |
Eiwitten | 11 | 39 | g |
Vetten | 4,4 | 16 | g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1,2 | 4,3 | g |
Koolhydraten | 13 | 48 | g |
waarvan suikers | 1,3 | 4,7 | g |
Vezels | 2,0 | 7,3 | g |
Zout | 0,4 | 1,5 | g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Gezonde tussendoortjes recepten
Op zoek naar gezonde snacks? Hier vind je allerhande snelle en eenvoudige recepten die gezond én lekker combineren!
Bijgerechten
Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.