Bereidingswijze
- Schil de aardappelen. Snijd ongeveer 150 g in kleine blokjes. Kook de rest van de aardappelen gaar.
- Snipper de sjalot en de peterselie fijn. Meng samen met de aardappelblokjes, het broodkruim en het ei. Breng op smaak met peper.
- Besprenkel een bakblik met een eetlepel olijfolie en leg de stukken kabeljauw erop. Beleg de vis met het aardappelmengsel en schuif in de oven. Bak gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.
- Reinig de prei en snijd in stronken van ongeveer 7 cm lengte. Stoof de prei gaar in olijfolie en breng op smaak met peper en nootmuskaat.
- Serveer de vis op een bedje van prei samen met de gekookte aardappelen.
In samenwerking met Lekker van bij Ons
Voedingswaarden
Per 100 g | Per portie | Eenheid | |
---|---|---|---|
Energie | 69 | 440 | kcal |
Eiwitten | 5,2 | 33 | g |
Vetten | 1,3 | 8,1 | g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,3 | 1,6 | g |
Koolhydraten | 8,5 | 54 | g |
waarvan suikers | 3,6 | 23 | g |
Vezels | 1,7 | 11 | g |
Zout | 0,07 | 0,28 | g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Gezonde lunch recepten
Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!
Gezonde ontbijt recepten
Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!