30 minuten + 20 minuten marineren 4 personen

Gebraden konijnmedaillons met tagliatelle en bospaddenstoelen

  • 6 konijnenmedaillons (480 g)
  • 350 g ongekookte tagliatelle
  • 500 g gemengde bospaddenstoelen naar keuze
  • 6 takjes tijm
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 6 eetlepels water
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 3 eetlepels olijfolie voor warme bereidingen
  • Peper van de molen
Gebraden konijnmedaillons met tagliatelle en bospaddenstoelen

Bereidingswijze

  1. Schik de konijnenmedaillons in een schaal en verdeel er de takjes tijm over. Overgiet de medaillons met de sojasaus en de extra vierge olijfolie en kruid met peper van de molen. Laat een 20-tal minuten marineren in de koelkast en wentel regelmatig door de marinade.
  2. Maak alle bospaddenstoelen goed schoon met behulp van een borsteltje.
  3. Haal de konijnenmedaillons uit de marinade en laat ze even afdruipen boven de schaal, bestuif ze met wat maïzena.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en kleur de konijnenmedaillons mooi aan.
  5. Voeg de marinade, het water en de takjes tijm toe en laat alles een 5-tal minuten zachtjes sudderen tot de saus lichtjes begint te binden.
  6. Breng een grote pan water aan de kook en gaar hierin de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Stoof de sjalot glazig in een eetlepel olijfolie en voeg de bospaddenstoelen en het geplette teentje knoflook toe, kruid met peper.
  8. Voeg de bospaddenstoelen toe aan de konijnenmedaillons wanneer ze gaar zijn.
  9. Verdeel de pasta over de borden en schik er de konijnenmedaillons en de bospaddenstoelen over, lepel wat van de saus erover heen en dien meteen op.

Variatietip: Voor dit gerecht kun je ook konijnenfilets gebruiken. Neem nog wat extra groenten. Bij deze pasta past perfect: wat gebakken pompoenblokjes of fijngesnipperd witloof meegebakken met de paddenstoelen. Wat verse spinazie aangestoofd in een beetje olijfolie doet het ook uitstekend bij dit gerecht. Of gestoofde broccoliroosjes.

In samenwerking met Lekker van bij Ons
 

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per Portie

Eenheid

Energie

165

611

kcal

Eiwitten

10

37

g

Vetten

5,6

21

g

waarvan verzadigde vetzuren

1,5

5,6

g

Koolhydraten

18

66

g

waarvan suikers

1,1

4

g

Vezels

1,3

4,7

g

Zout

0,36

1,34

g

Bron: www.internubel.be 

Op zoek naar meer inspiratie?

Gezonde ontbijt recepten

Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!

Gezonde lunch recepten

Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!

Bijgerechten

Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.