Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
- Stoof de spinazie met knoflook in een eetlepel olijfolie, kruid met peper en nootmuskaat en knijp goed uit.
- Meng de spinazie met de ricotta en de pijnboompitten.
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 3 mm. Leg in een ingevette ovenschaal afwisselend een laag aardappelplakjes en een laag spinaziemengsel.
- Werk af met gemalen kaas.
- Bak de lasagne ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C
Voedingswaarden
Per 100 g |
Per Portie |
Eenheid |
|
---|---|---|---|
Energie |
94 |
410 |
kcal |
Eiwitten |
6,4 |
28 |
g |
Vetten |
5,7 |
24,9 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren |
2,6 |
11,3 |
g |
Koolhydraten |
4,1 |
18,1 |
g |
waarvan suikers |
1,2 |
5,1 |
g |
Vezels |
1,9 |
8,4 |
g |
Zout |
0,15 |
0,67 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Bijgerechten
Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.
Aperitiefhapjes
Op zoek naar lichte en gezonde aperitiefhapjes? Deze recepten helpen je op weg om gezond én lekker te combineren!
Gezonde tussendoortjes recepten
Op zoek naar gezonde snacks? Hier vind je allerhande snelle en eenvoudige recepten die gezond én lekker combineren!