45 minuten 4 personen

Pompoenwafels met yoghurt

  • 500 g pompoen
  • 2 bananen
  • 100 ml yoghurt natuur
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 50 g suiker
  • 1 tl speculaaskruiden
  • enkele klontjes boter
Pompoenwafels met yoghurt

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen en rasp het vruchtvlees fijn (of mix het in een keukenrobot). Prak de bananen met een vork.
  2. Meng de geraspte pompoen met de bananen, zelfrijzende bloem, suiker, speculaaskruiden en eieren in een kom.
  3. Verhit het wafelijzer en vet het in met wat boter. Schep een dikke eetlepel beslag in het wafelijzer. Bak wafels en vet het wafelijzer tussen elke bakbeurt telkens in met wat boter.
  4. De wafels kan je dippen in wat yoghurt.

 

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per wafeltje van 50 g

Energie (kcal)

128

65

Eiwitten (g)

2,8

1,4

Koolhydraten (g)

28

14

waarvan suikers (g)

10

5,1

waarvan toegevoegde suikers ( g)

4,8

2,4

Vetten (g)

0,5

0,2

waarvan verzadigde vetzuren (g)

0,08

0,04

Vezels (g)

1,5

0,7

Zout (g)

0

0

Bron: www.internubel.be

In samenwerking met www.lekkervanbijons.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Kindvriendelijke recepten

Duik in de potten en pannen met je kids en tover een heerlijk gerecht op tafel! Kindvriendelijke recepten vind je hier.

Gezonde tussendoortjes recepten

Op zoek naar gezonde snacks? Hier vind je allerhande snelle en eenvoudige recepten die gezond én lekker combineren!

Gezonde ontbijt recepten

Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!