Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Snijd de notenmengeling grof.
- Meng de havermout met de noten in een kom. Voeg de honing toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat kaneel toe.
- Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Kijk af en toe en schep tussendoor om.
- Bak goud en krokant in 30 minuten.
Serveertip: Meng yoghurt met 2 eetlepels havervlokken en 1 eetlepel krokante havermout. Voeg eventueel nog wat stukjes fruit toe. Smakelijk!
Voedingswaarden
Per 100g |
Per portie (30 g) |
Eenheid |
|
Energie |
492 |
147 |
kcal |
Eiwitten |
13 |
3,9 |
g |
Vetten |
30 |
9 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren |
3,8 |
1,1 |
g |
Koolhydraten |
38 |
11 |
g |
waarvan suikers |
12 |
3,6 |
g |
Vezels |
8,7 |
2,6 |
g |
Zout |
0,02 |
0,00 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Gezonde ontbijt recepten
Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!
Gezonde lunch recepten
Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!
Hoofdgerechten
Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!