Bereidingswijze
- Rooster het brood in een toaster of in de oven.
- Verbrokkel ze tot kleine stukjes
- Was de bessen en laat uitlekken.
- Doe het fruit samen met de broodstukjes in een kommetje. Schep er de yoghurt bovenop.
Variatietip: Combineer de yoghurt met een ander stuk seizoensfruit naar keuze bijvoorbeeld appel, peer of frambozen.
Voedingswaarden
Per 100 g |
Per portie |
Eenheid |
|
Energie |
79 |
149 |
kcal |
Eiwitten |
5,0 |
9,4 |
g |
Vetten |
0,9 |
1,7 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,5 | 0,9 | g |
Koolhydraten |
12 |
22 |
g |
waarvan suikers | 5,3 | 9,9 | g |
Vezels |
2,3 |
4,4 |
g |
Zout* |
0,25 |
0,47 |
g |
Bron: www.internubel.be,
Op zoek naar meer inspiratie?
Gezonde ontbijt recepten
Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!
Gezonde tussendoortjes
Een gezond tussendoortje brengt weinig calorieën maar veel essentiële voedingsstoffen aan. Lees hier meer over gezonde tussendoortjes.
Gezonde lunch recepten
Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!