Bereidingswijze
- Meng de verse kaas met de knoflook, de fijngesnipperde augurken en de bieslook. Breng op smaak met tabasco en peper.
- Snijd de rosbief in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm (of vraag dit aan de slager). Bestrijk het vlees met olijfolie, kruid met peper en bak of gril het kort.
- Snijd de broodjes open en bestrijk de binnenkant met de kaasmengeling.
- Schik de tomaten- en de komkommerschijfjes op de onderkant. Leg er enkele plakjes vlees op en werk af met rucola en tuinkers. Sluit de broodjes.
Voedingswaarden
Per 100 g |
Per portie |
Eenheid |
|
Energie |
63 |
201 |
kcal |
Eiwitten |
7,0 |
22 |
g |
Vetten |
1,2 |
3,9 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,4 | 1,4 | g |
Koolhydraten |
5,6 |
18 |
g |
waarvan suikers | 1,6 | 5,1 | g |
Vezels |
1,2 |
3,7 |
g |
Zout |
0,30 |
1,0 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Bijgerechten
Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.
Gezonde ontbijt recepten
Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!