Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de wortelen en snijd ze in dunne reepjes. Kruid ze met peper, kurkuma en curry. Voeg enkele druppels olijfolie toe en meng het geheel. Leg de worteltjes op een bakplaat en bak ze krokant in de oven gedurende 20 minuten.
- Snijd ondertussen de ciabatta in dikke sneden.
- Doe de (uitgelekte) kikkererwten met de sesampasta, de look, de koriander en het water in een blender en mix met korte pulsen tot een grove pasta. Voeg niet alle water in één keer toe zodat je kan zien dat het mengsel niet te lopend wordt. Breng op smaak met peper.
- Haal de wortelen uit de oven en plaats de ciabatta sneetjes enkele minuten onder de grill.
- Besmeer het brood met een flinke laag humus, schep de worteltjes er bovenop en werk af met koriander.
Voedingswaarden
Per 100 g |
Per portie |
Eenheid |
|
Energie |
116 |
345 |
kcal |
Eiwitten |
5,0 |
15 |
g |
Vetten |
2,8 |
8,3 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,4 | 1,3 | g |
Koolhydraten |
16 |
47 |
g |
waarvan suikers | 3,0 | 9,0 | g |
Vezels |
3,9 |
12 |
g |
Zout |
0,31 |
0,92 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Kindvriendelijke recepten
Duik in de potten en pannen met je kids en tover een heerlijk gerecht op tafel! Kindvriendelijke recepten vind je hier.
Hoofdgerechten
Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!
Aperitiefhapjes
Op zoek naar lichte en gezonde aperitiefhapjes? Deze recepten helpen je op weg om gezond én lekker te combineren!