30 minuten 4 personen

Winterse groentewok

  • 2 wit van prei
  • 4 lente-uien
  • 1 pastinaak
  • 1/2 knolselder
  • 1 bakje champignons
  • 4 eetlepels (wok) olie
  • 2 teentjes knoflook
  • sojasaus
  • sap van ¼ citroen
  • 2 sneetjes brood
Winterse groentewok

Bereidingswijze

  1. Maak alle groenten grondig schoon.
  2. Snijd de prei en de lente-uien in ringen.
  3. Snijd de pastinaak in plakjes, de knolselder in reepjes en besprenkel ze met citroensap.
  4. Snijd de champignons in vier.
  5. Hak de knoflook fijn.
  6. Verhit de olie in de wok.
  7. Doe de pastinaak en de knolselder in de wok en roer goed om.
  8. Voeg nu ook de look, de prei en de champignons toe en laat het geheel verder bakken op een matig vuur. Kruid met sojasaus.
  9. Toast het brood en snij het in croutons.
  10. Serveer het wokgerecht op een warm bord en strooi er de broodkorstjes over.

Serveertip: Lekker bij een stukje vlees of vis en aardappeltjes in de schil.

In samenwerking met Lekker van bij Ons
 

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per portie

Eenheid

Energie

72

288

kcal

Eiwitten

1,9

7,7

g

Vetten

2,8

11

g

waarvan verzadigde vetzuren

0,5

1,8

g

Koolhydraten

8,0

32

g

waarvan suikers

4,0

16

g

Vezels

3,4

14

g

Zout

0,28

1,1

g

Bron: www.internubel.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Salade

Inspiratie nodig voor een lekker en volwaardig salade? Hier vind je allerhande salade recepten die gezond én lekker combineren

Bijgerechten

Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.

Hoofdgerechten

Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!