Bereidingswijze
- Maak alle groenten grondig schoon.
- Snijd de prei en de lente-uien in ringen.
- Snijd de pastinaak in plakjes, de knolselder in reepjes en besprenkel ze met citroensap.
- Snijd de champignons in vier.
- Hak de knoflook fijn.
- Verhit de olie in de wok.
- Doe de pastinaak en de knolselder in de wok en roer goed om.
- Voeg nu ook de look, de prei en de champignons toe en laat het geheel verder bakken op een matig vuur. Kruid met sojasaus.
- Toast het brood en snij het in croutons.
- Serveer het wokgerecht op een warm bord en strooi er de broodkorstjes over.
Serveertip: Lekker bij een stukje vlees of vis en aardappeltjes in de schil.
In samenwerking met Lekker van bij Ons
Voedingswaarden
Per 100g |
Per portie |
Eenheid |
|
---|---|---|---|
Energie |
72 |
288 |
kcal |
Eiwitten |
1,9 |
7,7 |
g |
Vetten |
2,8 |
11 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren |
0,5 |
1,8 |
g |
Koolhydraten |
8,0 |
32 |
g |
waarvan suikers |
4,0 |
16 |
g |
Vezels |
3,4 |
14 |
g |
Zout |
0,28 |
1,1 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Bijgerechten
Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.
Hoofdgerechten
Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!