Bereidingswijze
- Was en snij de bloemkool in stukjes. Stoom de bloemkool beetgaar.
- Mix en laat afkoelen. Was ondertussen de tuinkers
- Voeg de olijfolie, currypoeder en paprikapoeder toe aan het bloemkoolmengsel en roer om.
- Meng de tuinkers nadien ook door het bloemkoolmengsel. Breng op smaak met peper.
Serveertip: Serveer het met volkoren brood of crackers voor een volwaardige lunch
Voedingswaarden
Per 100g |
Per portie |
Eenheid |
|
---|---|---|---|
Energie |
73 |
192 |
kcal |
Eiwitten |
1,9 |
5,0 |
g |
Vetten |
5,7 |
15 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren |
0,9 |
2,3 |
g |
Koolhydraten |
2,1 |
5,5 |
g |
waarvan suikers |
1,9 |
5,0 |
g |
Vezels |
2,7 |
7,1 |
g |
Zout |
0,02 |
0,06 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Gezonde ontbijt recepten
Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!
Gezonde lunch recepten
Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!