Bereidingswijze
- Schil de aardappelen, snij ze in 2 en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Controleer dit door er met een vork in te prikken. Laat ze afkoelen.
- Was de lente-uitjes, maak ze schoon en snipper ze fijn. Schil de appel en snijd ze in fijne stukjes. Plet het hardgekookte ei fijn met een vork. Meng de lente-uitjes in een kom met platte kaas, de appel, fijngehakte peterselie en bieslook. Hou nog wat peterselie en bieslook over als versiering.
- Roer er voorzichtig de afgekoelde aardappelen onder. Versier de salade met ei, bieslook en peterselie.
Voedingswaarden
Per 100g |
Per portie |
Eenheid |
|
---|---|---|---|
Energie |
60 |
130 |
kcal |
Eiwitten |
2,4 |
5,3 |
g |
Vetten |
0,8 |
1,8 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren |
0,3 |
0,6 |
g |
Koolhydraten |
10 |
23 |
g |
waarvan suikers |
3,6 |
7,8 |
g |
Vezels |
1,3 |
2,9 |
g |
Zout |
0,03 |
0,06 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Bijgerechten
Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.
Gezonde tussendoortjes recepten
Op zoek naar gezonde snacks? Hier vind je allerhande snelle en eenvoudige recepten die gezond én lekker combineren!