Bereidingswijze
- Snij de korstjes van het brood. Besmeer het brood met verse kaas.
- Leg het plakje gerookte zalm op de besmeerde kant van het brood en smeer het nogmaals onder met wat verse kaas.
- Schik een beetje tuinkers op de kaas (niet te veel, anders kleeft het wieltje niet goed dicht).
- Rol het sneetje brood op en wikkel het in plasticfolie. Laat het minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
- Snij het rolletje vervolgens in wieltjes en prik ze vast met een prikker.
Bereidingstip: Je kan de rolletjes de avond voordien al klaarmaken. Serveer de korstjes als gezonde knabbels.
Voedingswaarden
Per 100g |
Per portie |
Eenheid |
|
---|---|---|---|
Energie |
158 |
35 |
kcal |
Eiwitten |
13 |
2,9 |
g |
Vetten |
3,8 |
1,0 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren |
1,0 |
0,2 |
g |
Koolhydraten |
17 |
3,8 |
g |
waarvan suikers |
1,7 |
0,4 |
g |
Vezels |
1,6 |
0,4 |
g |
Zout |
1,4 |
0,33 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Bijgerechten
Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.