Bereidingswijze
- Prak de gerookte forelfilet met de magere yoghurt met een vork los. Breng op smaak met zwarte peper en mierikswortel.
- Snijd de pijpajuin en appelschijfjes in zeer kleine blokjes en druppel er een beetje citroensap over.
- Snijd het volkorenbrood in dunne reepjes en rooster ze krokant onder een hete grill.
- Schep de rilette in 4 kleine glaasjes, doe de appelsalsa er bovenop en werk af met een toefje luzernescheuten.
- Serveer met de krokante volkorenreepjes. Stengels van volkorenbrood met rilette van gerookte forel en salsa van appel brood.
Serveertip: Je kan van het volkorenbrood ook vierkante toastjes maken en deze beleggen met de rilette.
In samenwerking met Lekker van bij Ons
Voedingswaarden
Per 100g |
Per portie |
Eenheid |
|
---|---|---|---|
Energie |
105 |
71 |
kcal |
Eiwitten |
11 |
7,6 |
g |
Vetten |
2,4 |
1,6 |
g |
waarvan verzadigde vetzuren |
0,8 |
0,5 |
g |
Koolhydraten |
8,4 |
5,6 |
g |
waarvan suikers |
2,9 |
2,0 |
g |
Vezels |
1,7 |
1,2 |
g |
Zout |
1,0 |
0,7 |
g |
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Gezonde ontbijt recepten
Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!
Kindvriendelijke recepten
Duik in de potten en pannen met je kids en tover een heerlijk gerecht op tafel! Kindvriendelijke recepten vind je hier.