Bereidingswijze
- Snijd de rauwkost in lange repen van ongeveer 10 cm lang (niet te dun, want het moet stevig blijven). Was een bloemkool en verdeel hem in roosjes.
- Schik de groenten in een waaier en zet in het midden de dipsaus met plattekaas dipsaus.
- Schik er nog enkele radijsjes bij.
Voedingswaarden
Per 100 g | Per portie* | Eenheid | |
---|---|---|---|
Energie | 72 | 22 | kcal |
Eiwitten | 6,9 | 2,2 | g |
Vetten | 3,0 | 0,9 | g |
verzadigde vetzuren | 2,1 | 0,6 | g |
Koolhydraten | 4,4 | 1,4 | g |
waarvan suikers | 4,4 | 1,4 | g |
Vezels | 0 | 0 | g |
Zout | 0,10 | 0,03 | g |
*Eén portie dipsaus komt overeen met 2 eetlepels.
Bron: www.internubel.be
Op zoek naar meer inspiratie?
Gezonde lunch recepten
Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!
Gezonde ontbijt recepten
Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!