20 minuten 4 personen

Bruschetta al pomodore

  • 1/2 bruin stokbrood
  • 350 g tomaten
  • 1 theelepel kappertjes
  • 6 ontpitte olijven
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 busseltje basilicum, fijngehakt (hou enkele blaadjes apart voor de versiering)
Bruschetta al pomodore

Bereidingswijze

  1. Snijd de olijven in stukjes.
  2. Dompel de tomaten kort onder in kokend water. Pel ze, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes.
  3. Doe de blokjes tomaat in een kom samen met de fijngehakte basilicum, de kappertjes en de olijven. Voeg de olijfolie toe en roer alles goed om.
  4. Snijd het stokbrood in dikke sneden en rooster ze in de oven.
  5. Beleg het stokbrood met de tomaten en werk af met een blaadje basilicum. Dien onmiddellijk op.

Weetje: Aperitiefhapjes op basis van groenten zijn een absolute aanrader. Ze brengen minder calorieën aan en zorgen voor kleur op het bord.
 

Voedingswaarden

  Per 100 g Per portie Eenheid
Energie 99 130 kcal
Eiwitten 3,4 4,4 g
Vetten 3,0 3,8 g
waarvan verzadigde vetzuren 0,54 0,71 g
Koolhydraten 14 18 g
waarvan suikers 1,9 2,5 g
Vezels 2,1 2,7 g
Zout 0,63 0,82 g

Bron: www.internubel.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Gezonde ontbijt recepten

Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!

Gezonde tussendoortjes recepten

Op zoek naar gezonde snacks? Hier vind je allerhande snelle en eenvoudige recepten die gezond én lekker combineren!

Gezonde lunch recepten

Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!