Er bestaan verschillende soorten groenten: van vruchtgroenten en knolgewassen tot kolen en champignons. Iedere groentesoort heeft zijn unieke samenstelling en smaakt op z’n best als ze van goede kwaliteit zijn.
Zet verschillende soorten groenten op het menu. Zo kan je genieten van elke groentesoort zijn unieke karakter.
Vruchtgroenten
Vruchtgroenten bieden veel en een gezonde variatie en geven onze keuken een zuiders tintje. Welke voordelen bieden ze nog meer? Je leest het hier.
Knolgewassen
Knolgewassen zorgen het hele jaar door voor een gezonde variatie. In de zomer als rauwkost in salades. In de winter passen ze perfect in een stoofpotje.
Diepvriesgroenten en groenten in blik
Geen tijd om verse groenten te kopen en te bereiden? Het ruime aanbod aan verwerkte groenten (diepvries, in blik of in glas) kan soelaas bieden.
Champignons
Champignons hebben net zoals andere groenten hun eigen kwaliteiten. Ze passen prima in een gezonde voeding.