21 AVONDMAAL Meer recepten Check onze recepten en andere kindermenu’s op nice-info.be. 4 personen • 1 uur Ingrediënten voor 4 personen: - 4 filets van witte vis - 400 g erwtjes - 1 broccoli - 200 g bloemige aardappelen - 200 g zoete aardappel - 2 el fijngehakte peterselie 1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in halve maantjes (wedges). Hussel ze met een scheutje olijfolie en kruid met peper. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze 40 minuten in de oven. 3. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de erwtjes en de broccoli in 8 minuten gaar in water. Giet af en plet ze fijn met een vork. Roer er de yoghurt, witte wijnazijn en de peterselie onder. 4. Kluts het ei los in een diep bord. Doe wat bloem in een tweede en de fijngehakte hazelnoten in een derde bord. 5. Kruid de visfilets met peper en haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door de nootjes. Bak ze krokant en gaar in hete olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 6. Serveer de krokante vis met de aardappelwedges en de puree van erwten en broccoli. - 1 ei - 50 g bloem - 70 g hazelnoten - 1 el witte wijnazijn - 2 el yoghurt - olijfolie, peper Zoek de aardappel in de voedingsdriehoek. Eén ding kan ik al verklappen: zo’n portie aardappelen past prima op een gezond bord. FISH & CHIPS OP Z’N BELGISCH: VERY NICE!
RkJQdWJsaXNoZXIy MzU0Njkx